Aanmelden nieuwsbrief  

 

De doelstelling van BIS (Bureau Internationale Samenwerking) is het ondersteunen en ontwikkelen van kleinschalige internationale samenwerking op het gebied van organisatie, ontwikkeling, fondsenwerving en uitvoering.

 
Wilde Ganzen

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd
We steunen honderden kleinschalige projecten in arme  gebieden. Deze  projecten zijn opgezet door lokale mensen en hun gemeenschap samen met bevlogen Nederlanders. Wilde Ganzen helpt met kennis, ervaring en financiële steun.

 
Kleine goede doelen in ontwikkelingssamenwerking verenigen zich in de brancheorganisatie Partin.  

Water4Life (DSM) draagt haar eigen steentje bij om onnodige kindersterfte als gevolg van onveilig drinkwater te verminderen. Water4Life produceert, distribueert en traint mensen in het gebruik van waterfilters

 
Yaka African Art - Verrassend Afrika. In- en outdoor galerie met ruim 200 stenen sculpturen uit de Shona cultuur (Zimbabwe) voor huis en tuin.  
Sahara Art Venture: woestijnreizen met de Toeareg  
IFMSA

IFMSA- Maastricht (International Federation of Medical Students’ Associations) is de lokale tak van een internationaal netwerk van medische studenten die zich inzet voor Global Health via verschillende werkgroepen die meerdere raakvlakken hebben met het onderwerp. Zo worden ontwikkelingsstages georganiseerd, maar ook peer-education projecten, verschillende lezingen en awareness-acties.

 

 Kel Assouf. De basis van Kel Assouf is de Touareg muziek van de nomaden uit Noord-Afrika die jarenlang streden voor onafhankelijkheid.

 

 Toumast betekent ’identiteit’ en de leden van deze Toeareg-band vertellen door middel van hun muziek hun boodschap aan de wereld.

 
Tinariwen, de Touareg groep uit Mali met de CD Aman-Iman  
Mondiaal Centrum  Mondiaal Centrum Maastricht.  
El dunya  El Dunya. Mondiaal festival in Maastricht  
  Afrikalinks - Afrika van dichtbij  
Africaserver, op deze site vind je een uitgebreid overzicht van Afrika-gerelateerde activiteiten in Nederland en België