Aanmelden nieuwsbrief  
Niamey 3 april 2008
  De mensen achter Tanakra.

De Stichting Aman-Iman tekent de intentie verklaring met de NGO (non-governmental organization) Tanakra.

  De secretaris van de minister bij ons op bezoek.

De Stichting Aman-Iman ontvangt van de minister van Binnenlandse zaken, Albade Abouba,
een brief dat de wij op de ondersteuning kunnen rekenen van de regering van Niger.
Niamey, 2 April 2008
Vanmiddag hebben we een bezoek gebracht aan een vertegenwoordigster van de Canadese Ambassade. Ze hebben ons een co-financiering toegezegd. Zij ondersteunen veel projecten in de regio die armoede bestrijden, en ons project valt binnen hun doelstelling. Geweldig nieuws dus !!!
Morgen gaan we een laatste gesprek voeren met de Minister van Binnenlandse Zaken.
Ook gaan we op bezoek bij de Consul van Nederland in Niger, en we gaan terug op gesprek bij de vertegenwoordiger van Unicef Niger.
Dan wordt het langzaam maar zeker tijd om weer naar huis te gaan, met zeer veel "bagage" in onze rugzak en in ons hoofd...
Niamey, 1 April 2008
We zijn vandaag na een lange 10 uur durende reis vanuit Tahoua naar Niamey teruggekomen.
We hebben in Tahoua gesproken met de Gouverneur, de Burgemeester en met het bestuur van twee organisaties: overheidsinstantie Hydrolique en NGO Tanakra. Deze worden onze partners bij de uitvoerig van het project in Niger.
Van beide organisaties hebben we zeer veel en zeer gedetailleerde informatie gekregen over het gebied van Inadougoum. Kaarten, dossiers, contactpersonen. Meer informatie hierover zal op onze site te lezen zijn na terugkomst in Nederland.
Verder zijn we in het dorp Inadougoum zelf geweest.  We waren zeer onder de indruk van de omstandigheden waarin de mensen daar moeten leven.
We hebben een bespreking gehad met het dorpsbestuur, de bewoners, en de bestuurders van de omliggende dorpjes. Samen met de organisatie Tanakra, die op het moment dat de installatie een feit is, zorg zal dragen voor de verdere begeleiding en ontwikkeling in het dorp m.b.t. watergebruik en verdeling, maar ook scholing, gezondheidszorg e.d.
Het belangrijkste wat we nu hebben is:
We weten nu wat mogelijk is en wat niet, en wat het kostenplaatje daarvan is.
Terug in Nederland gaan we hierover uitgebreid rapporteren en evalueren over hoe verder te gaan met het project voor de Waterinstallatie in Inadougoum.
Niamey, 24 Maart 2008
  Abakoula voor het gebouw van Unicef

De representant van Unicef Niger te Niamey, Moustapha Niang heeft ons adviezen gegeven m.b.t. de realisatie van een waterinstallatie in Inadougoum. We gaan als Stichting een NGO zoeken die ons project kan uitvoeren, Unicef Niger neemt dan de technische supervisie van het project onder haar hoede. Op moment dat de installatie gerealiseerd is, gaat Unicef Niger het dorp inpassen bij bestaande regionale projecten m.b.t. voorlichting en educatie.

Niamey, 23 Maart 2008
  Een gezellige middag bij de neef van Abakoula.

Gisteravond hebben we een gesprek gehad met de Minister van Binnenlandse Zaken Abouba Albade. We hebben hem uitleg gegeven over ons project. Hij heeft ons verdere adviezen gegeven. Ook heeft hij ons in contact gebracht met een lokale NGO "TANAKRA",  waarmee we  verder kunnen werken.
En heel belangrijk: Hij heeft ons toegezegd alle benodigde documenten voor ons project te ondertekenen...
Niamey, 20 Maart 2008
Het bestuur van Aman-Iman is nu in Niger  om contacten te leggen met verschillende overheden en organisaties die bij de uitvoering van het project ondersteuning kunnen geven...
   Bestuur aan het werk

  Geduldig wachten op Jo

  Le fleuve de Niger