Aanmelden nieuwsbrief  

Koop een solidariteitsarbandje

Word vrijwilliger
Het volledige verslag van NGO Tanakra over ons project Waterfilter:
Eindverslag project Waterfilter (frans)

De officiële opening van de werkplaats in Niamey van het project Waterfilter, klik hier
Abakoula en Fons kregen een rondleiding door de werkplaats in Niamey. Er werken hier 6 mensen fulltime. Alles wordt met de hand gedaan. Gereedschappen die ze niet hadden, hebben ze zelf bedacht en gemaakt. De waterfilters worden kant en klaar afgeleverd in Tahoua. Hier hoeft men dan alleen nog de candles er in te bevestigen. Mijn heeft gekozen voor een werkplaats in Niamey, i.v.m. de hoge transportkosten van alle materialen voor het vervaardigen van de ketels.

De start van het project.
Na onze contacten met Alex Vrinzen van Water4Life (DSM) heeft het bestuur het project van de waterfilter volledig omarmd.
Iedere dag sterven er wereldwijd ca 5000 kinderen aan de gevolgen van het drinken van onveilig water! Meer dan 1.1 miljard mensen heeft géén toegang tot veilig drinkwater. Daarom is het duurzaam verstrekken van veilig drinkwater opgenomen in de millennium doelen van de VN. Water4Life (DSM) draagt haar eigen steentje bij om onnodige kindersterfte als gevolg van onveilig drinkwater te verminderen.
Na verschillende gesprekken met Alex Vrinzen (Water4Life - DSM) hebben wij gezamenlijk het plan voorgelegd aan onze partner Tanakra in Niger. Zij waren meteen enthousiast.
In Niger heeft men een onderzoek gedaan naar de behoefte van de Waterfilter en stichting Aman-Iman heeft, na het vervaardigen van een prototype in Tahoua, een plan geschreven.
Dit plan is vertaald in het Frans, evenals de folder van Water4Life (DSM).

Doelstelling van het project.
Om in 2011 op kleine schaal de productie van waterfilters te starten in Inadougoum, door het ondersteunen van één of enkele ondernemers met kennis, praktijktraining en het dekken van de opstartkosten. Hierdoor worden er lokaal 100 filters geproduceerd die verspreid worden onder 100 huishoudens. Als deze opstartfase succesvol blijkt te zijn, zullen de mogelijkheden tot uitbreiding tevens ondersteund worden.
De activiteiten in Niger zullen onder constante begeleiding staan van de lokale NGO Tanakra.
Het project bestaat uit twee gedeelten.
Het eerste gedeelte omvat de 10 waterfilters, die gemaakt worden voor 10 gezinnen in Tahoua.
Deze worden uitgebreid getest door deze gezinnen, het ziekenhuis en NGO Tanakra.
Het tweede gedeelte bestaat uit het opstarten van de productie van 100 waterfilters voor de regio Tahoua, departement Tchin-Tabaraden. De ondernemer zal samen met NGO Tanakra de waterfilter vermarkten. De inkomsten die men hiermee verdient, zullen gebruikt worden voor een 2e serie.

 

 

Voor het volledige projectplan van de Waterfilter, klik hier.
Franse folder van de waterfilter, klik hier.
Foto's van de waterfilter, klik hier
Evaluatierapport waterfilter, klik hier

Het project Waterfilter wordt gefinancierd door: 

       

   

Persoon

Een organisatie, die ons een zeer warm hart toedraagt

en al meer dan € 7000,00 gesponsord heeft.