Aanmelden nieuwsbrief  
Promotieactiviteiten die de stichting kan verzorgen.
Wil je een activiteit boeken, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Nomadentent

Toeareg tent

In onze eigen gemaakte tent kunnen we verschillende activiteiten organiseren. De tent wordt ingericht met originele attributen, zoals kleden en zitelementen uit Niger.
In de tent wordt op traditionele wijze thee geschonken, verhalen verteld voor jong en oud, zoals het verhaal van de Jakhals, het slimste dier van de woestijn.
De tent kunnen we zowel buiten als binnen opzetten.
In de bijlage kun je de exacte afmetingen van onze tent bekijken. Klik hier

 

Toeareg theeceremonie.

In heel West-Afrika wordt at tay gedronken. Een sterke, gekookte thee met een sterke bitterzoete smaak. Verrijkt met muntblaadjes. Het is een hele ceremonie om deze thee te bereiden en het zijn vooral de mannen die dan bij elkaar zitten te kletsen en at tay te drinken. De thee wordt uit kleine glaasjes slurpend gedronken, zo'n beetje zoals je ook wijn proeft.
Tijdens het drinken van de thee worden vaak verhalen verteld, zoals het verhaal van de schoonmoeder en waarom de Toearegs nooit hun glas leegdrinken.

 

Toeareg theewedstrijd

Van oudsher organiseren de Toeareg theewedstrijden. Vanaf een dromedaris moet men de thee in een theeglas schenken. Wie dat zonder te morsen een aantal keren kan herhalen wint naast eeuwige roem ook vaak een zwaard.
We kunnen ook een echte theeschenkwedstrijd organiseren. Wie kan het hoogste de thee schenken in een glaasje, vanaf een dromedaris of iets anders.

 
 

Djembé workshop voor jong en oud.

Een Djembéworkshop brengt mensen bij elkaar. Het is een mooie gelegenheid om met een groep mensen iets te vieren of een bijzondere activiteit te ondernemen. Djembé spelen is voor jong en oud. Stichting Aman-Iman verzorgt workshops op scholen, bedrijven etc.
Djembé workshop
Voorlichting op scholen, basisschool en voortgezet onderwijs

Voorlichting op scholen, basisschool en voortgezet onderwijs.

Bij onze voorlichting maken wij gebruik van onze eigen verhalen, video's en foto's om de kinderen iets te vertellen over Afrika en in het bijzonder over Niger en de projecten van Aman-Iman. Wij geven voorlichting voor alle leeftijdsgroepen in het onderwijs.
 

Voorlichting aan bedrijven en fondsen organisaties.

Bij onze voorlichting maken wij gebruik van onze eigen verhalen, video's en foto's. Aan de hand van een PowerPoint vertellen wij iets over onze projecten.
 
Stand tijdens allerlei activiteiten

Stand en voorlichting tijdens concerten, festivals, mondiale markten etc.

Wij komen graag met onze fair trade producten uit Niger andere activiteiten opluisteren. De producten die wij meenemen worden rechtstreeks gekocht in onze werkplaats in Tahoua en Inadougoum. Verder worden er ook producten gekocht in de werkplaats van het Nationaal Museum in Niamey. Hier worden jonge mensen opgeleid tot edelsmid, leerbewerker, kleermaker etc.
  
 
 

Feest opluisteren met workshops en/of muziekoptreden.

Al verschillende keren is de Stichting Aman-Iman gevraagd om op feestjes, veilingen of festivals te komen staan. Wij kunne dan een combinatie aanbieden van al onze activiteiten. Neem dus gerust contact met ons op als je meer hierover wilt weten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Activiteiten die jij voor onze stichting kan verzorgen, o.a.:

  • Sponsorloop organiseren
  • Geld inzamelen door verschillende acties te organiseren
  • Vrijwilliger worden bij de Stichting
  • Feestavond organiseren